fredag 26 december 2008

Tankar...

Fick frågan om det var min första födelsedag som är på LOn, och ja det är det. Har alltid tyckt att det ser så kul ut, ett kort där jag tittar väldigt misstänktsamt på tårtan och ett där jag har ett stort flin.
Julen har varit både bra och dålig. Den dålig biten beror dels på att min mor blev magsjuk och kunde inte fira med oss på julafton och dels på att min mormor, som varit sängliggande sen augusti, blev sämre och gick bort igår. Eftersom hon har blivit allt sämre så var detta väntat och det känns skönt att hon har fått somna in nu. Hon blev 88 år gammal och jag vet att hon inte haft ett lätt liv.
Det bra består i att jag har kännt ett stort lugn i jul. Kan bero på att saker ändras när man blir mamma. Det är fortfarande mycket nytt och ändå känns det så självklart. Min dotter har lite magknip ibland och då skriker hon så det gör ont i hjärtat på en, men för det mesta så äter och sover hon och växer och är väldigt snäll.
Så den närmsta månaden blir det både begravning och barndop, vi säger farväl till en individ och hälsar en annan välkommen. Något som känns mysko är att precis som att farmor gick bort två veckor efter att hon sett Robin så gick mormor bort två veckor på dagen efter att hon fått se Tyra. That really freaks me out.
Antar att mina nästa två LOn kommer att handla om min dotter och min mormor...

Inga kommentarer: